Receptbok – "Nu snackar vi"

Uppdrag: Skoluppgift från kursen “Kollaborativ design” där jag och min klass (23 

personer) arbetade fram en receptbok på sex veckor. Resultatet blev en receptbok med olika snacksrecept med kapitelindelningarna; sött, surt, salt och starkt. Produktionen bestod av fem arbetsgrupper; projektledare, AD, produktionstekniker, orginalare, copywriter och bild. 

Målgrupp: Personer med intresse för lätthet i vardagen, fixa sina egna snacks och tilltugg oberoende av bakgrund och identitet (kön, ålder och sysselsättning). Personerna är öppna för nya recept som kan användas som mellis, snacks, tilltugg eller liknande. Målgruppen använder sig mycket av internet och magasin för att hitta recept men väldigt nyfiken på att finna nya receptböcker som handlar om enkelhet i vardagen. Personerna anses att det är viktigt och nödvändigt att kunna ersätta ingredienser med veganska eller allergivänliga alternativ. 

 

Roll: I detta projekt var jag tilldelad i bildgruppen där gruppen hade ansvar för 

fotografering, bildbehandling och illustrationer. Som miniprojektledare i bildgruppen hade jag även ansvar över gruppens tilldelade arbetsuppgifter, arbetsflöde och vecko-uppdateringar. Jag var även ansvarig för att ta fram bildmaterial till vår crossmedia kampanj på sociala medier när boken var färdigtryck. 

(GIF:en nedanför har jag skapat i After effect).

b_illu_starkt_chillibollar_191106_facebo
b_illu_surt_overnightoats_a_191009.jpg
b_illu_sott_jordgubbar_a_191009.jpg
b_illu_salt_lakritsfudge_a_191009.jpg